Wie ben ik

Mijn naam is Daphne van der Heijden, eigenaresse van hondentrimsalon Sunshine. Ik wil jullie graag vertellen hoe mijn liefde voor honden is ontstaan.

Na mijn havo diploma te hebben gehaald ben ik gaan studeren aan de HAS in ‘s-Hertogenbosch, de studierichting Veehouderij/dierhouderij. Het eerste jaar afgerond en mijn propedeuse gehaald.

In het jaar 2000, net met het tweede jaar  begonnen, realiseerde ik me dat de veehouderij ofwel de koeien en varkens toch niet echt iets voor mij was. Ik wilde werken met honden en katten oftewel de kleine huisdieren.
Ik heb toen gesolliciteerd bij een dierenarts en werd daar gelijk aangenomen. Ik heb de zelfstudie paraveterinair van de LOI in Leiden gedaan naast mijn fulltime baan als assistente. In 2002 heb ik mijn diploma gehaald en mag ik mijzelf paraveterinair dierenartsassistent noemen.

Toch was dit niet alles wat ik wilde. Het trimmen van honden leek me ook wel erg leuk en tijdens mijn werk in de dierenkliniek zag ik ook regelmatig verwaarloosde vachten. Begin 2003 ben ik met de studie hondentrimmen begonnen aan het Huisdier Kennis Instituut in Bunnik. Tijdens deze opleiding heb ik praktijkervaring opgedaan bij een ervaren trimsalon waar ik het vak heb geleerd. In 2004 heb ik mijn theorie-examen en praktijkexamens afgelegd en mijn diploma gehaald.

Nadat ik 20 jaar als paraveterinair in de dierenkliniek heb gewerkt wil ik nu graag van mijn hobby hondentrimmen mijn beroep maken. Daarom hoop ik u zo snel mogelijk in mijn trimsalon te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Daphne van der Heijden