Behandelingen

Een volledige behandeling bestaat uit wassen, fohnen en het in model brengen van de hond. Het vachttype van uw hond bepaalt welke behandeling het beste is voor uw hond. In overleg met u kan dit gerealiseerd worden. Tevens knip ik de nagels als dat nodig is en kijk ik de oren na op haren en vuiligheid.De hond wordt gewassen met professionele hondenshampoo en er wordt als het nodig is gebruik gemaakt van speciale conditioner met uitzondering van plukhonden. Deze worden niet gewassen.

Knippen

Bij het knippen maak ik gebruik van een rechte schaar. Ik kan de hond in verschillende lengtes en in het gewenste model knippen.

Scheren

Bij het scheren wordt de vacht door middel van een tondeuse ingekort tot gewenste lengte. Er zijn meerdere lengtes mogelijk. Waar nodig wordt er in model gebracht met behulp van een rechte schaar of effileerschaar.

Effileren

Bij het effileren gebruik ik een schaar met getande bladen. Je kan een vacht hiermee uitdunnen of in model knippen. Bij bijna alle honden wordt de kop in model gebracht met de effileerschaar.

Plukken

Bij het plukken wordt de hond met de hand of met behulp van een trimmes geplukt. De oude vacht wordt verwijderd. De vacht moet wel trimrijp zijn en alleen dan is de behandeling niet pijnlijk. Het merendeel van de plukhonden komen om het halfjaar. Plukhonden worden niet gewassen. Dit omdat de huid door het plukken geïrriteerd kan raken en de shampoo de huid nog meer kan irriteren. Tevens gaan door het plukken de haarzakjes openstaan, door te wassen was je het vuil de haarzakjes in en kunnen deze gaan ontsteken. Het beste is om na een week de hond te (laten) wassen.

Ontwollen

Bij deze behandeling wordt de onderwol verwijderd. Dit gebeurt met behulp van een herderhark en/of coatking. Daarna wordt de hond gewassen en droog geblazen met de waterblazer. Als afwerking wordt de hond indien nodig geknipt.

Alleen wassen

Natuurlijk kunt u ook de hond brengen voor alleen een wasbeurt. De hond wordt dan ook altijd droog gefohnd en de nagels en oren worden nagekeken.

Klitten

Een hond die gebracht wordt met een paar klitten is geen probleem. De hond kan dan ontklit worden maar het tarief ligt dan wel hoger dan gemiddeld. Een hond die ernstig in de klit zit of vervilt is wordt helemaal kort geschoren. Dit om dierenmishandeling te voorkomen.

 

Bij Trimsalon Sunshine gelden de algemene leveringsvoorwaarden van de ABHB